Ekilen Saçlar Daha Sonra Dökülür Mü?
Saç ekimi, çeşitli faktörlerle ortaya çıkan kellik problemini çözmeyi amaçlayan ve çeşitli tekniklerle bunu gerçekleştiren bir yöntemdir. Saç ekimi sayesinde, kişiler eski görüntülerine kavuşabilmekte, saçlarına özgürce şekil verebilmekte ve bunun sağlamış olduğu özgürlüğü yaşayabilmektedir. Dolayısıyla kişiler, eğer bu tarz bir problemle karşılaşmışsa, aklına ilk yöntem olarak saç ektirme gelmektedir.
Saç ekim işlemi, genel olarak 6 – 8 saat arasında, lokal anestezi altında yapılmaktadır. İşlemin başarı oranını arttırıcı en önemli unsur, seçmiş olduğunuz uzman ekibin alanında ne kadar bilgili ve başarılı olduğudur. Bu nedenle katılan her bireyin özverisi, başarı oranını etkilemektedir.
Saç ektirme kararı veren bireyler, kulaktan dolma bilgilerle ekilen saçlar daha sonra dökülür mü şeklindeki soruyu sorabilmektedir. Saç ekim işleminden 2 – 3 ay sonra, bir şok dökülme meydana gelmektedir. Ancak bu durum kalıcı değildir. Daha sonra 5. Aydan itibaren saçlar yavaş yavaş çıkmaktadır. Bu da gün geçtikte eski görüntünüze kavuşacağınız anlamına gelir. Ve ekilen saçlarınız dökülmez. Unutmayın, bu işlem bir sabır işidir ve sabrettiğiniz takdirde, eski görüntünüze sağlıklı bir şekilde ulaşabileceksiniz.
Saç Ekiminde Dökülme Ne Zaman Meydana Gelir?
Saç ekiminin 2 ya da 3. Ayında şok dökülme meydana gelmektedir demiştik. Bu dökülme, hiç saç ekimi yapılmamış gibi bir görüntü kalana kadar devam eder. Ancak operasyonun 5. ayından itibaren saçlar tekrar çıkmaya başlamaktadır. Dolayısıyla kalıcı olan hiçbir şey yoktur. Ekilen saçlar daha sonra dökülür mü sorusu yönünden korku yaşamanıza gerek yoktur. İlgili işlemlerin, uzman bir ekip tarafından yürütülmesi gerekmektedir.
Eğer ekim işlemi yaz ayında yapılmışsa, mutlaka 3 aylık süre boyunca saçlarınızı güneşten korumanız gerekmektedir. Yine 1 aylık süre zarfında yağmurdan sakınmanız yerinde olacaktır. Spordan da belli bir süreliğine uzak durmanız gerekmektedir. Bu unsurları sağlamanız halinde saç ekim işlemlerinden maksimum faydayı elde edebilirsiniz.
Saç dökülmesinin neden kaynaklandığı çeşitli faktörlere göre değişiklik göstermektedir. Buna göre;
- Aşırı stres
- Genetik faktörler
- Saç spreyleri
- Jöle gibi kimyasallar
- Yanlış şampuan tercihi
- Bazı cilt problemleri
gibi unsurlar, saç dökülmesine neden olabilmektedir. Saç ekimi teknikleri uygulanarak bu durum giderilebilmektedir.
Saç Ekimi Teknikleri
Saç ekim teknikleri açısından düşünüldüğünde son 20 yıldır FUE yönteminin kullanıldığını söyleyebiliriz. FUE yöntemi, iki kulak arkasındaki ense bölgesinden saç köklerinin alınıp, saçın olmadığı alana ekilmesi işlemine dayanmaktadır. Bunun haricinde DHI tekniği de mevcut olsa da bu başlı başına bir saç ekim yöntemi değildir. Sadece saçın alındığı kalem ile ekildiği kalemi aynı yapan tekniktir. Yani aynı kalem ile saç alınabilmekte ve yine aynı kalem ile saç ekilebilmektedir. İki işlem de tek kalem ile yapılabilir konumdadır. Dolayısıyla DHI tekniğinin FUE yönteminin bir parçası olduğunu söylemek yerinde olacaktır.
DHI gibi, son dönemde Safir tekniği de FUE yöntemi içinde gelişen bir tekniktir. Safir tekniğini, ekim yapılan aparatın ucunun safirden olduğu, antibakteriyel, çok keskin, ince ve pürüzsüz bir uç ile FUE yönteminin ekim aşamasının gerçekleştirildiği teknik olarak belirtebiliriz.
Saç ekiminde başarı oranı doktorunuzun ve ekibin başarısına bağlıdır. Bütün her şey tam olduğu takdirde %97’lik bir başarı oranı geçerlidir. Bu nedenle ilgili işlemlerde her bireyin özverili davranması, oldukça önemlidir. Bunun haricinde saçlarınızı iyi bir şekilde korumak adına doktorunuzun öneri ve görüşlerini önemsemeniz gerekmektedir. Bu unsurları önemseyerek ve dikkat ederek başarı oranını arttırabilirsiniz.