Saç Ekimi İçin Nerelerden Kıl Alınır?
Saç Ekimi İçin Nerelerden Kıl Alınır?
Sosyal hayatı oldukça olumsuz etkileyen, kadın ve erkek fark etmeksizin herkesi olumsuz etkileyen ve en sık görülen problemlerden biri olan saç dökülmesi, psikolojik anlamda da fazlasıyla negatif etkilere sahiptir. Dökülme arttığında ve kellik oluştuğunda çözüm yolu için araştırma yaparken, saç ekiminden önce farklı ürün ve yöntemler denenmektedir.
Bunlar, çoğunlukla durumu daha kötü hale getirerek, saç ekimi işlem sürecini zorlaştırabilir. En kalıcı ve güvenilir yol olan operasyon, araştırırken karşılaşılan saç ekimi için nerelerden kıl alınır? İşlem güvenilir mi? Ya da bir sorun olur mu? Gibi sorular, hastanın kafa karışıklığı yaşamasına sebep olabilir. Objektif bir değerlendirme süreci, detaylı bir araştırma ve ameliyathane ortamında doktor uygulaması gerektiren süreçte saç ekimi için nerelerden kıl alınır? Şeklindeki soru, şu şekilde cevap bulmaktadır:
- Ense bölgesi; saç ekiminde donör bölge olarak belirtilen ve ekim için en uygun olan ense bölgesindeki saçlar, daha dirençlidir. Bu nedenle dökülmeye karşı oldukça etkilidir.
- Sakal bölgesi; farklı yöntemler kullanılarak uygulanan işlemde, sakal bölgesi de donör bölge olabilmektedir. Sakal bölgesinde çene altı ve boyun kısımlarından kökler alınır. Bu şekilde herhangi bir estetik kaygı olmamaktadır.
- Göğüs bölgesi; donör bölge seçimi için ense ve sakal bölgesinden sonra gelen göğüs bölgesi, saç ekimi işlemi yaptıracak hastanın memnuniyetini sağlayacak sonuçlar veren bir diğer bölgedir.
Saç ekimi işlemi için iki kulak arası kısım olan ense bölgesi, donör bölge olmak için en uygun bölgedir. Ancak, ense kısmı yeterli greft almaya elverişli değilse, sıraladığımız diğer bölgeler, hastanın kalıcı ve sağlıklı saçlara kavuşması için kurtarıcı seçenekler olmaktadır.
Saç Dökülmesi Neden Olur?
Saç dökülmesi, birçok sebebe bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. Buna bağlı olarak, saç dökülmesinin altında yatan sebep saptandıktan sonra bir programlama yapılmaktadır. Saç dökülmesine neden olan etkenlerin bazıları, şu şekilde sıralanabilir:
- Genetik yatkınlık
- Gebelik
- Menopoz
- Yetersiz ve sağlıksız beslenme
- Yoğun stres
- Çevresel faktörler
- Zararlı alışkanlıklar
Tüm faktörler incelenerek, hastanın muayenesi sonrasında en uygun saç ekimi yöntemi ve donör bölgeyi belirleyen doktor tarafından, süreç başlatılır.
Saç Ekimi Süreci Nasıl İlerler?
Saç ekimi süreci; işleme karar vermek için yapılan araştırmadan, işlem sonrasını da kapsayan oldukça geniş bir zamanı içermektedir. Sürecin başarısı, doğru merkezin bulunmasına bağlıdır.
Cerrahi operasyon olan saç ekimi, ameliyathane ve doktor tarafından uygulama gerektirmektedir. Aksi halde, hayati tehlikelere bile sebebiyet verebilir. Doktorun bilgilendirmesi dahilinde, en önemli unsurlardan birkaçı şöyledir:
- Operasyon öncesi sağlık geçmişini doktorla paylaşmak
- Bir hafta önce alkol, sigara, kan sulandırıcı ilaçları kesmek
- Operasyon gün saçın temiz olması ve bol kıyafetler giymek
- Operasyon sonrası ilk yıkamanın doktor tarafından uygulanması
- Bir, iki ay boyunca kafa derisini güneşten korumak
- Sonrasını kapsayan haftada da sigara alkol kan sulandırıcı kullanmamak