Jinekomasti Ameliyatı

Halk arasında erkeklerde göğüs büyümesi olarak bilinen jinekomasti, süt üretiminden sorumlu hormonlar, testosteron ve östrojendeki dengesizlik sonucu göğüslerde doku büyümesidir. Esas olarak vücuttaki testosteron azaldığında ve östrojen hormonu arttığında ortaya çıkar. Bu durum özellikle ergenlik döneminde ve 50 yaş üstü erkeklerde meme bölgesinde kitle, sarkma, çatlama ve şişkinlik şeklinde ortaya çıkabilir.
Glandüler jinekomasti, meme bezlerinin genişlemesinden kaynaklanır. Karışık jinekomasti: Hem meme bezlerinde hem de memedeki yağ dokusunda artış. Yağlı jinekomasti: yağ dokusunda büyük bir artış ile.
Ameliyattan önce cerrahi işlemin yapılacağı bölgenin çarpma, yaralanma ve güneş yanığından korunması önemlidir. İşlemden en az üç hafta önce sigara ve alkol tüketimi durdurulmalıdır. İşlem öncesi en az 5 saat hiçbir şey yiyip içmemelisiniz. Kan sulandırıcı ilaçlar işlemden en az on gün önce kesilmelidir.
Bu teknik, meme bölgesinde biriken yağ dokusunu çıkarmak için kullanılır. Erimiş yağı bir vakum kullanarak çıkarmak için kanül adı verilen esnek bir plastik prob kullanılır ve birkaç küçük insizyon yapılır. eksizyon Eksizyon tekniği ile fazla deri veya yağ dokusu kesilir. Bu teknik, meme başı veya meme başı etrafındaki koyu halkada kesim yaparken kullanılmalıdır.
Ameliyattan önce etkilenen bölgeyi darbelerden, yaralanmalardan ve güneş yanığından korumak önemlidir. İşlemden en az üç hafta önce sigara tüketimi durdurulmalı ve işlemden en az 48 saat önce alkolden uzak durulmalıdır. İşlemden en az beş saat önce bir şey yiyip içemezsiniz. İşlemden en az on gün önce kan sulandırıcı ilaçlar kesilmelidir.
Erkeklerde meme büyümesi genellikle ergenliğin başlangıcında görülür. Ameliyatın yapılabilmesi için vücudun gelişimini tamamlamış ve dolayısıyla hastanın en az 18 yaşında olması gerekir. 50 yaş üstü erkeklerde jinekomasti ameliyatının yapılabilmesi için hastanın sağlığının elveriyor olması gerekir.
Hangi teknik kullanılırsa kullanılsın erkek meme büyütmeye neden olan doku çıkarıldığı için memenin yeniden büyümesi imkansızdır.
Yara iyileşmesi hastanın cilt yapısına ve yaşam tarzına göre değişiklik gösterir. İzler genellikle 3-6 ay içinde kaybolur.
Fazla meme dokusu, meme ucunun yanından hilal şeklinde bir kesi ile çıkarılır. Normalde jinekomasti ameliyatı sonrası iyileşmek ve normal hayata dönmek için 7-10 gün yeterlidir. İşlemden sonraki ilk 3 gün hasta istirahat etmelidir. 7-10 gün içinde morluklar ve ödem kaybolur ve yaralar kapanır. Cildin tamamen iyileşmesi, normal şekline dönmesi ve göğüslerdeki uyuşmanın azalması 3-6 ayı bulabilir.
Jinekomasti genel veya lokal anestezi altında yapıldığından operasyon sırasında ağrı olmaz. İşlem sonrası oluşan hafif ağrılar doktor tarafından reçete edilen ağrı kesiciler ile giderilebilir. Bu hafif ağrı 7-10 gün sürebilir. Hastadan hastaya değişmekle birlikte, çoğu herhangi bir ağrı olmadığını bildirmektedir.
Jinekomasti sonrası hasta 3 ay güneşe maruz bırakılmamalıdır. Yaz aylarında yapılan operasyonlardan sonra güneş koruma faktörü yüksek güneş kremi kullanılmalıdır. Bu konudaki dikkatsizlik, karanlık izlerin geride kalmasına neden olabilir.
Jinekomastiden ortalama iyileşme süresi 7-10 gündür. Ancak kol hareketleri kısıtlanmalı, yorucu bir iş olması durumunda doktorla görüşerek dinlenme süresi uzatılmalıdır.
Ameliyat sonrası 4 hafta korse kullanımı şarttır. Bu 4 haftadan sonra iyileşme sürecini hızlandırmak için korseyi gün içinde takmaya devam etmeniz önerilir.
Jinekomasti fiyatları kliniğe, doktora ve hastanenin konumuna göre değişiklik gösterebilmektedir. Detaylı bilgi ve fiyat talepleriniz için lütfen bizimle iletişime geçiniz.
Jinekomasti ameliyatı denilince Türkiye dünyanın en popüler ülkelerinden biridir. Yetkin doktorların yanı sıra gelişmişlik standardı yüksek hastaneler, kısa operasyon ve taburculuk süreleri ve uygun fiyatlar bunun nedenleridir. İstanbul, jinekomasti ameliyatları için en çok turist ağırlayan şehirlerden biridir. Bunun nedeni, İstanbul’un hem kültür turizmi hem de sağlık turizminde dünya çapında tanınması ve tanınmasıdır.