Lasik Göz Ameliyatı

Lasik tedavisinde (lazer destekli in situ keratomileusis) lazer yardımı ile kornea şekillendirilir. Biraz daha açıklamak gerekirse: Yönteme excimer lazer denir ve miyopi, hipermetropi ve astigmatizma gibi göz kusurlarının tedavisinde kullanılır.
Göz, şüphesiz en önemli organlarımızdan biridir. 15-20 yıl öncesine kadar insanlar göz problemlerini genellikle gözlük veya kontakt lens ile çözmeye çalıştılar. Bir devrim olan lazer tedavisi sayesinde, gözlük veya kontakt lenslerin getirdiği rahatsızlıkları ve yaşam kalitesindeki düşüşü ortadan kaldırmak mümkün oldu.
Son 20 yılda dünya çapında 50 milyondan fazla insan bu yöntemle göz problemlerini tedavi etti. Gözlük veya kontakt lenslere artık ihtiyaç duyulmadığı için yaşam kalitesi gözle görülür şekilde artar.
Bu tedavi yönteminden yararlanabilmek için hastanın 18 yaşından büyük olması ve en az bir yıldır diyoptri değerlerinin değişmemiş olması gerekmektedir. Deneyimli uzmanlar tarafından gerekli testler ve muayeneler operasyona engel teşkil eden herhangi bir şey ortaya çıkarmadıysa, lazer yöntemiyle görme kusurlarının hızlı, kolay ve acısız bir şekilde ortadan kaldırılmasının önünde hiçbir şey duramaz.
Yapılan testler ve kontroller özellikle kornea tabakasının incelenmesi, kornea topografisi ve kornea kalınlığı ölçümüne yöneliktir. Vurgulanması gereken bir diğer önemli özellik ise, Lasik tedavisi sonrasında semptomların tekrarlama riskinin neredeyse yok olmasıdır. Tüm gereksinimlerin karşılandığından emin olduktan sonra uygulamaya geçilir.
Müdahalenin Yapılması:
Lasik ameliyatı sadece 5-10 dakika süren kısa bir işlemdir. Tedaviden ortalama 4 - 6 saat sonra gözlerde sulanma, batma ve ışığa duyarlılık oluşabilir. Bu süre zarfında verilen ilaçları uygun şekilde alarak, gözlerinizi kapalı tutarak ve güneş gözlüğü takarak gözlerinizi koruyabilirsiniz. Operasyon güvenilir, hızlı ve ağrısız olduğu için ertesi gün normal günlük hayatınıza dönebilirsiniz.
Kuşkusuz göz sağlığı yaşam kalitemiz açısından önemli bir unsurdur. İlerleyen yaş, genetik yapı ve televizyon, bilgisayar, cep telefonu gibi teknik cihazların kullanımının artması gibi faktörler göz sağlığının bozulmasına neden olmaktadır.
İyi bilinen ve en yaygın göz problemleri miyopi (uzağı görememe), hipermetropi (uzağı görememe) ve astigmatizmdir (bulanık görme). Elbette bu tür sorunlar hayatı zorlaştırır ve genellikle en klasik şekilde, gözlük veya kontakt lens yoluyla çözülür.
Ancak son yıllarda teknolojilerin hızlı ve sürekli gelişimi sayesinde etkili ve güvenilir sonuçlara ulaşmak için görme bozukluklarının tedavisine yönelik birçok alternatif ortaya çıkmıştır.
Görme sorunlarına yönelik en son tedaviler hakkında ayrıntılı bilgi için diğer gönderilerimize göz atın.
Gelişen teknolojinin bizlere sunduğu sayısız, hızlı ve güvenilir yöntemler ile birçok kişi “Benim için hangi yöntem daha iyi, Lasik mi iLasik mi?” sorusunu soruyor.
Bu yazıda iki yöntem arasındaki farkları aktarmaya çalışmak istiyoruz. En uygun tedavi yöntemi, tedavi eden uzmanlar tarafından gerekli bazı testler veya kontroller sonucunda belirlenecektir.
Her iki yöntem de kişiye özel tedavi sunar, ağrısız, kısa iyileşme süreci ile kısa müdahalelerdir.
En büyük fark tedavinin uygulanması sırasında ortaya çıkar.